Thursday, July 26, 2012

Dan Dan Dan






           Hi nie rumah baru amir yang,tapi tak secantik rumah anda.Tapi amir bersyukur sangat ada tempat belindung dari tada apa lansung kan.rumah nie dah siap cuma tak boleh raya dekat sini tahun nie disebabkan tok amir yang sedang sakit dia rumah yang lama,yang amir duduk sekarang.dan amir dan family tak sanggup nak tingalkan tok sendirian dan amir dengan family tetap dirumah lama jaga tok yang sakit dan kami juga terhutang budi pada tok sebenarnya sebab dia la yang jaga makan minum kami sejak mak meninggal dan dia juga yang jaga mak selama mak sakit.so amir dan family akan jaga tok sampai dia sihat seperti dulu.hanya dia yang amir ada untuk tempat luar perasaan dan manja-II.hehehe sayang tok

Wednesday, July 25, 2012

Tanda tanya ( ? )

Dah lebih satu minggu kita kenal dan entah sejak bila hati saya sayang pada awak sebagai sahabat telah bertukar menjadi rasa cinta dan lebih menakutkan bila saya sedar perasaan saya pada awak dah berubah. Rindu saya pada awak bukan lagi sebab rindukan kawan. Rindu saya sebab cinta dan pada mulanya saya cuba menipu diri sendiri, kata saya tak cintakan awak. Tapi kelamaan saya tahu dan sedar saya tak boleh lagi menipu hati saya dan saya mula Keliru.Akal saya kata, jangan kerana perasaan cinta saya pada awak saya kehilangan sahabat baik saya.tapi Hati saya kata, tak salah cintakan sahabat baik sendiri. Luahkan lah perasaan cinta itu agar kalau ada jodoh akan bertaut. tapi akal saya kata lagi, macamana kalau cinta saya tiada balasan serupa dan saya kehilangan sahabat baik saya kerana luahan hati saya itu?
Sekarang ini, akal dan hati saya tak berhenti berbalah. Patutkah saya luahkan cinta saya pada awak, wahai sahabat baik ku? Patutkah? Berbaloikah?dan mungkinkah awak terima cinta saya ataupun menolak begitu saja masih menjadi tanda tanya dalam hidup saya.Saya tak mampu tunggu cinta awak dengan begitu lama sebab nanti hati saya was-II fikirkan hal tentang awak.saya harap kalau awak baca blog nie,awak dapat bagi saya jawapan secepat mungkin.

Jantung Hati





          Assalamualaikum,Malam nie nak cerita pasal Emak amir,yang ada dalam fikiran amir setiap saat.humm amir sayang emak amir,dia satu-satunya emak yang amir ada dalam dunia,walaupun tuhan hanya pinjamkan dia sekejap dalam hidup amir,amir hargai sangat saat bersama Mak amir.tetapi apakan daya tuhan lebiih sayangkan dia,tetapi amir best sangat saat bersama emak,dapat melancong merata tempat.dapat hidup lebih dari orang lain,ia kenangan paling indah dalam hidup amir yang tak dapat amir ungkapkan dengan perkataan,Amir dan adik-II tak pernah berpisah dengan mak sejak kecil,kecuali masa mak pergi umrah dengan ayah.tu ja kali terakhir kami berpisah tetapi sekarang kami berpisah dengan mak buat selamanya,masuk tahun nie dah 6 tahun mak pergi tinggalkan kami.amir rindu sangat mak,amir nak peluk mak,cium mak.tapi sekarang abang dengan adik-II hanya mampu berdoa untuk mak.dah tak mampu tulis apa-II sebab menangis.lain kali sajala update

Tuesday, July 24, 2012

Bff








 Hi, nie gadjet terbaru amir 2012 sapa curi amir.memang amir nangis la .so tapayah la curi,minta ja ayah korang,nangis-II sikit dapat la nanti.tu yang amir dengan adik-II buat.haha

Hacks ^ + ^




                 Hanya aku cinta kau seorang.atototo sweet pula amir tengah malam nie haha,hari nie nak cerita pasal orang baru dalam hidup amir yang selalu ada dengan amir setiap saat.Walaupun baru saja amir kenal si dia tapi amir gembira bersama si dia lagipun si dia pandai jaga hati amir dan tak pernah buat amir sedih.Tapi amir nie ja yang tak bersyukur,selalu tuduh si dia macam-II sampai si dia pun dah mula jemu dengan sikap amir,Tapi amir cuba berubah untuk si dia untuk pastikan si dia gembira bersama amir.Walaupun status kami hanya sebagai kawan tapi si dia layan amir lebih dari itu sehingga hati ini pernah terfikir untuk bersama si dia buat selamanya tapi siapa lah diri amir nie berbanding si dia yang comel+pandai tu kan.Sejak pertama kali dengar suara si dia dalam phone dan tengok gambar si dia melalui facebook.hati amir mula tertawan dengan si dia tapi malu nak bagitahu sebab dia terlampau comel dimata amir,dengan bertudung,cara bercakap & cara melayan orang membuat amir mula jatuh hati pada si dia tapi hati amir terluka disebabkan dia pernah berkata kita tak mungkin bersama.Mula dari hari tu amir dah mula takut untuk dapatkan si dia.jika suatu hari nanti amir dapat peluang bersama si dia,amir cuba tak kan hampakan hati si dia.tapi bila peluang itu akan datang masih menjadi tanda tanya. ( ? ) dan amir masih meletakkan harapan yang tinggi dengan si dia.Andai dia baca blog nie,amir nak dia tahu satu ja amir suka dia,bagi la amir peluang bersama si dia dan cuba gembira kan si dia selagi amir mampu.oke la dah nak tidur,malam esok amir sambung update oke.

Monday, July 2, 2012

MY FAULT - , -



        MY FAULT ! salah diri sendiri sebab selalu cari masalah dengan si dia,Aduhai sampai terputus kali nie.Oke serius cakap aku menangis tak henti-II minggu nie selepas putus.kami putus disebabkan cemburu yang melampau,padan muka aku kan sedangkan si dia setia dekat aku sampai sanggup bagi apa saja untuk aku tapi aku tak pernah faham dia dan selalu buat di dalam masalah sampai dia tertekan minta putus.Salah aku kan tapi aku sayang si dia yang aku buat begini kalau tak sayang aku tak buat semua semua tu macam perpatah la ''Cemburu Tanda Sayang".Aku cemburu disebabkan dia simpan gambar-II Ex dia dalam handphone dia,bagi number phone dekat orang dan cakap dekat orang yang dia sayangkan ex dia lagi.macam tu memang la cemburu cuba hampa ditempat aku,mesti sama ja hampa buat kan tambahan pula tok aku sedang sakit tenat,Dua hari tak tidur tetiba dia call,dah la jenis aku suka ungkit benda lama.ungkit-II last dia letak public dan call balik ajak break.memang nangis la.semalamam aku nangis kat Hospital.menyesal tada kesudahan.Tapi serius cakap "Hidup Tanpa Dia Ibarat Hidup Tanpa Air".Aku janji kalau diberi pluang aku takkan buat lagi benda yang sama.memang orang cakap jodoh ditangan allah tapi kita boleh usaha mengekalkan nya.

FXD ^ _^


         
    Wow ! ramaikan,disini la bermula perhimpuan pertama basikal warna warni atau lebih terkenal dengan panggilan fixie.saya orang pertama di sini dikalangan team sekarang.bangga gila.Tapi saya bukan ketua oke(tak gila kuasa kay).Tapi sekarang ia pupus disebabkan peperiksaan.(^_^)