Saturday, April 28, 2012

Stop !



          Berhenti bermain atau akan hidup merana.amir pilih berhenti,sebab pelajaran lebih penting dalam kehidupan.akan main balik bila dah masuk U nanti.insyallah.tahu tak.

Study ^ _ ^

                             
               Hi,tak sabar nak tunggu bulan 5.berazam nak belajar bersungguh-II,tanak kecewa kan ayah buat kali kedua cukup hanya sekali.hope dapat lakukan yang terbaikk untuk diri sendiri dan juga keluarga.Amin.

Merajuk -,-


                 Assalamualaikum,haha merajuk,memalukan kan.sebenarnye kan amir merajuk dengan ayah amir,dia marah amir sebab tak angkat phone dia call masa ada hal penting nak bagitahu.salah amir kan ayah tapi amir pula yang merajuk.macam budak-II.tahu tak apa yang membuat kan ayah marah.amir tak angkat call ayah sebab still tidur sedangkan dah pukul 2 petang tu yang ayah marah.Salah diri sendiri kan.Amir merajuk sampai pergi KL tak bagitau ayah,teruk punya anak kan.amir seminggu di KL sebab merajuk.Amir nak minta maaf tapi    
takut.amir sayang ayah amir.dialah satu-II yang amir ada dalam dunia nie.walau macam mana pun,merajuk tera mana pun.dia tetap ayah amir sampai bebila.amir sayang dia. "Ayah,abang minta maaf,Abang janji akan berubah.nak jaga Ayah".
                             

Monday, April 9, 2012

Kuasa Allah S.w.t < 3


                    Indah sungguh kan kuasa Allah swt.Gambar nie ambil petang tadi masa nak pergi main bola.sesungguh nye allah itu maha berkuasa.lihat la bertapa indah nye pelangi tu.

Saturday, April 7, 2012

Futsal ^ _ ^


                Hari nie hari pertama main keeper.best la pula,selalunye diletakkan diposisi penyerang.humm.tapi kan macam ada bakat la pula.tetiba ja malam nie dapat save bola yang kuat-II banyak.full time pula tu main.hari nie kan main fly sana fly sini ohh.tapi biasa la kan baru belajar.mesti la ada kesilapan.macam David dea gea juga,awal main banyak mistake.tengok sekarang dah oke.amir harap dapat la jadi macam dia.belajar dari kesilapan.dia juga keeper yang amir minat tau.teruja tengok permain dia.HAHA ^_^

Thursday, April 5, 2012

Gadjet



           Teruja dengar mp3 player sony nie la.teringin nak beli.tapi bukan sekarang.duit tada.kena la kumpul dulu,jawabnye bebulan-II la nak kumpul duit nak beli.tapi mahukan kepuasan memang la kena beli barang mahal kan.biar mahal demi keseronokan.haha.RM2_ _ ja tapi nak cari duit mana kan kalau tak kerja.so azam bulan depan nak berkerja sambil study paper julai.yeahhh. maklum la budak kurang pandai kan kena ambil paper julai.tak sepandai korang la sayang.tapi bersyukur apa yang ada.mungkin ada hikmah disebaliknye.AMIN

My Wife



                     
             
              Dia wife saya,nama dia ctiey jiha(facebook),dia stay YAN ja.dekat la dengan rumah amir,tapi dia belajar dekat sungai petani,sekolah che tom.budak hostel.haha.kali pertama jumpa dia kan.dia dengan balak dia dekat titi hayun,malas la nak kacau,kita sedar diri kita siapa.tapi lepas tu jumpa lagi si dia nie dekat pantai murni dengan kawan amir yang juga budak fixie stay kat gurun,sanggup kayuh sorang-II semata nak jumpa si dia nih.so sekali lagi tak berani nak kacau.abaikan dia begitu saja.sampai suatu masa dia tegur dia facebook,betapa gembira hati ini.tapi tak mengharap apa-II sekadar berkawan.dia bagi no phone untuk contact so amir ambil la.mesej pun mesej last-II dia cakap dia minat kat seorang mamat nie.amir pun bagi la nasihat,pergi la bagitahu mamat tu dah suka kat dia nanti melepas pula.so dia fikir punya fikir.tetiba dia cakap yang mamat tu amir.amir gelak seorang diri dan terdiam.dan kemudian tanya dia awak buta ka rabun.dia kata tak,dia oke.dia cakap betul la dia suka amir.then amir pun terima dia.kami couple dari 25/12/2011 sampai sekarang.amir happy disamping dia.dia boleh terima diri amir seadanye.syukur sangat kat allah .dapat pertemukan amir dengan si dia.amir happy walau dengan dia walaupun dia col dua hari sekali ja.tapi amir happy sangat.nak tahu tak sebenarnye dulu kami dah pernah couple la,dalam form 1 macam tu kut,masa dia sekolah kat yan la.tapi dia tukar sekolah ke che tom.disitu la kami break lost contact.tetapi yang disebutkan jodoh tak kemana kan jumpa juga akhirnya.2011 menjadi saksi segala nya.amir setia sangat kat dia.walaupun dengar orang asyik cakap dia curang la apa la.tapi itu hak dia kan.biarkan jala janji amir setia.amir nak bersama dia sampai bebila.minta-II la tak banyak halangan untuk kami hadapi.AMIN.sampai situ la dulu cerita nanti kalau ada lagi cerita tentang dia amir bagitahu lain.
tengok gambar kat atas,comel kan dia.tapi tak secomel pasangan anda k.jangan curi  dia dari saya tau,kalau curi dia umpama hidup amir tanpa udara la. :P

Sunday, April 1, 2012

Kawan < 3

Kata mak , KAWAN tu ibarat LEBAH, habis madu sepah dibuang


kata abah,,KAWAN tu umpama BUNGA ROS, dipandang cantik dipegang sakit 


kata atuk, KAWAN ibarat AIR , terus mengalir


kata nenek ,KAWAN tu bak bulan , dipuja disanjung tapi nun jauh disana


kata sepupu, KAWAN macam  makanan , kawan makan kawan


kata abang KAWAN macam lembu, ikut saja apa yang dikata


kata kakak,KAWAN macam durian, smell like heaven taste like hell


kata adik KAWAN tu macam biskut , sekejap ada sekejap takde


kata aku tak kesah lah kawan macam lebah  ke,bunga ros, macam air,seperti lembu,macam durian , & macam biskut . dia tetap kawan. sekali dah berkawan dengannya. selamanya aku tetap kawan dia.

April

Assalamualaikum,April 2012 dimulakan dengan penuh rasa benci dan dendam apabila sesuatu yang disayang dirampas orang lain.memang best la kan.baru saja tinggal 24hour dia hilang dengan sekelip mata.tapi mungkin ada hakikat disebalik semua yang berlaku.tapi hakikatnya hati ini tak dapat terima kenyataan la kan.selepas bagi harapan tinggal kan kita bersama harapan tu saja,sedar dia banyak terasuk,termakan pujuk kawan-II dia,disebabkan itula jadi begini.walaupun happy bersama dia.tapi apakan daya.hati orang kita tak boleh paksa kan.hidup ni tak perlula jujur dan baik sangat la kan,kalau baik jadi macam nie la.